ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στην Πεύκη θα μπορούσαν να ανιχνευθούν την περίοδο μετά το 1995 όταν στα φεστιβάλ, που διοργάνωνε ο τότε Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πεύκης, συμπεριλαμβάνονταν προβολές και αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο. 
Επισήμως η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ιδρύεται το 2006 ως Σύλλογος φίλων του κινηματογράφου και του θεάτρου, ανεξάρτητος του Δήμου. 
Προσωρινός Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης αναλαμβάνει τότε ο αείμνηστος Χάρης Γκητάκος, άνθρωπος λόγιος, με μεγάλο πνευματικό έργο. 
Μετά την εγγραφή του Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις σχετικές αρχαιρεσίες πρώτη Πρόεδρος εκλέγεται η Έλλη Μήτση, διακοσμήτρια, τ. αντιδήμαρχος Πεύκης. 
Με αργά και δειλά βήματα λοιπόν η Κινηματογραφική Λέσχη αρχίζει τη δράση της. Χάρη και στην εν τω μεταξύ κατασκευή στην Πεύκη του Δημοτικού Θεάτρου οι προβολές πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται στο φυσικό τους χώρο, ενώ η δημιουργία θερινού κινηματογράφου αποτελεί μελλοντικό στόχο. 
Με τη δημιουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, την ενθάρρυνση του νέου Δημάρχου και τη στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. «Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός» η Κινηματογραφική Λέσχη δραστηριοποιείται εντονότερα δίνοντας το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. 
Με ελάχιστους πόρους, με κατάθεση ψυχής και χρόνου, φιλοτιμία και μεράκι σχεδιάζεται βήμα - βήμα κάθε προβολή από λίγους εθελοντές - λάτρεις της 7ης τέχνης. 
Η πολιτισμική αυτή παρέμβαση αγκαλιάζεται πλέον από ένα ευρύτατο κοινό ξεπερνώντας τα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης και κάνοντας την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης γνωστή πανελληνίως, γεγονός που ενισχύεται και από την ενεργό συμμετοχή της στην Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.).