Η Ο.Κ.Λ.Ε. αποχαιρετά τον Αντώνη Παπαδόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε χθες την είδηση για το τελευταίο και μεγάλο ταξίδι του Αντώνη Παπαδόπουλου, ενός επίμονου μαχητή και ρομαντικού εραστή των ταινιών μικρού μήκους. 
Ο Αντώνης διαμόρφωσε με τη δημιουργική σκέψη και ενέργειά του νέες δομές και καταστάσεις έτσι ώστε η Δράμα να σηματοδοτεί την όαση των απανταχού μικρομηκάδων. Η μόνιμη και διαρκής σχέση αγάπης τόσα χρόνια με τους νέους κινηματογραφιστές τον έκανε ευαίσθητο και τολμηρό, πεισματάρη και ονειροπόλο. 
Εφοδιασμένος ο Αντώνης με σπάνιες ιδιότητες, με την έννοια της ευγένειας ως τρόπο σκέψης, πάντα ευδιάθετος και αισιόδοξος, φιλελεύθερα συλλογικός και χωρίς ίχνος επιβολής στις πολυδαίδαλες συνεργασίες του με την κινηματογραφική κοινότητα. Η ταινία μικρού μήκους τού οφείλει την αναγνώρισή της ως αυτόνομο και αυτάρκες κινηματογραφικό είδος. 
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξίδευε με την επιμονή του κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της χώρας και οι Κινηματογραφικές Λέσχες με ξεχωριστή χαρά σε ειδικές εκδηλώσεις πρόβαλαν και συζητούσαν τις βραβευμένες ταινίες. 

Η ΟΚΛΕ και όλες οι Κινηματογραφικές Λέσχες της Ελλάδας εκφράζουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στην κόρη του, στην γυναίκα του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ο Αντώνης θα μας λείψει. 

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2020

Σχόλια