Ο Πρέσβης της Νορβηγίας τίμησε με την παρουσία του την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά έζησαν τα μέλη και οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης, 12 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας νορβηγικής παραγωγής, «Η επιλογή του Βασιλιά»
Με αυτήν την αφορμή, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Frode Overland Andersen βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο και είχε την ευκαιρία να έχει μια σύντομη συνομιλία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης, το Δήμαρχο της πόλης, κ. Τάσο Μαυρίδη, καθώς και το κοινό, που προσήλθε για να παρακολουθήσει την προβολή, ανταλλάσσοντας ευχές και μηνύματα συνεργασίας και πολιτιστικής σύμπλευσης των δύο χωρών. 
Η ταινία, που αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ 2017, βασίζεται στα γεγονότα του Απριλίου 1940 στην σκανδιναβική χώρα και αφηγείται τις τρεις κρίσιμες μέρες όταν ο Βασιλιάς της Νορβηγίας κλήθηκε να αποδεχθεί ή να απορρίψει το τελεσίγραφο της ναζιστικής Γερμανίας, που ήδη είχε εισβάλει στα σύνορά της. 
Η ιστορία, που έχει πολλές ομοιότητες με το ελληνικό «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι από τα στοιχεία που συνδέουν τους δύο λαούς, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Νορβηγός Πρέσβης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για τους λόγους που αυτή η ταινία τον κάνει περήφανο ως Νορβηγό, την αγαπημένη του σκηνή και τους χώρους όπου έγιναν γυρίσματα, στους οποίους είχε εργαστεί ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του. 
Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις στενές σχέσεις και την εξαιρετική συνεργασία που έχει η Πρεσβεία της Νορβηγίας με την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, ειδικότερα σε ταινίες που αφορούν στην νεολαία και εξέφρασε την πρόθεση αυτές οι σχέσεις να συνεχιστούν και να διευρυνθούν. 
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πευκης, κα Έλλη Μήτση, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη, καθώς και την υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων και επικοινωνίας της Πρεσβείας της Νορβηγίας, κα Κριστίνα Σορντίνα, για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξή τους μέχρι σήμερα, ενώ ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης, μίλησε για τον θεσμό των αδελφοποιήσεων και την αξία της διεύρυνσης των σχέσεων της πόλης με την Νορβηγία σε πολιτιστικό και όχι μόνο επίπεδο. 
Πριν την έναρξη της προβολής, ο Δήμαρχος δώρισε στον κ. Andersen αναμνηστικό δώρο με το Λεύκωμα του Συλλόγου «Πευκιώτικες ρίζες»
Μετά το τέλος της προβολής, ο κ. Πρέσβης παρέμεινε στο χώρο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παρευρισκόμενους και να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα από την ταινία, με τη βραδιά να ολοκληρώνεται με ένα πολύ όμορφο συναίσθημα μιας ακόμα πολύ καλής κινηματογραφικής βραδιάς και την υπόσχεση η συνεργασία να συνεχίσει με το ίδιο κλίμα και διάθεση.

Σχόλια