4-12-2019: «Σκοτεινός Οιωνός» (شيطان القايلة / La Sieste du Corbeau / The Crow's Siesta)


Την ταινία «Σκοτεινός Οιωνός» (شيطان القايلة / La Sieste du Corbeau / The Crow's Siesta) του Moez Kamoun, παραγωγής 2017, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Τυνησίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός» ΠΕ.Α.Π. 

O Ιμπραήμ και η Φατιμά έχουν ένα εστιατόριο στην Τύνιδα. Ο Ιμπραήμ, μανιώδης χαρτοπαίκτης, το χάνει στα χαρτιά και μπαίνει στη φυλακή λόγω των χρεών του. Εκεί μαθαίνει από ένα συγκρατούμενό για κάποιον Μοχτάρ, έναν «Μάγο» που θα του λύσει τα οικονομικά του προβλήματα.
Παρά τις αντιρρήσεις της Φατιμά και ενός σοφού φίλου της που τους ακολούθησε στο ταξίδι τους ο ευκολόπιστος και επιπόλαιος Ιμπραήμ εμπιστεύεται τον Μουχτάρ δίνοντάς του όλες τις οικονομίες τους, χωρίς κανένα βέβαιο αποτέλεσμα.
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Moez Kamoun
Πρωταγωνιστούν: Souhir Ben Amara, Moneem Choueiet, Foued Litayem
Φωτογραφία: Michel Baudour
Μοντάζ: Imen Abdelberi
Μουσική: Jelena Bobric, Malik Melek Khelifa

Διάρκεια: 85΄

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ο σκηνοθέτης  Moez Kamoun

Βιογραφία
Γεννημένος το 1962 στην Τύνιδα, ο Moez Kamoun αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στο Παρίσι (ESCA).
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, τόσο στην Τυνησία όσο και διεθνώς, με χαρακτηριστικότερες τις ταινίες “The English Patient” του Anthony Minguella και “Star Wars” του Georges Lukas.
Πραγματοποίησε στη συνέχεια τέσσερις μικρού μήκους ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Τυνησία.
Οι τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του, “Libre”, “Fin décembre” και “Parole dhommes” συμμετείχαν σε πολλά φεστιβάλ.
Φιλμογραφία
2015 Libre
2010 Fin décembre
2004 Parole dhommes
2001 L’écrivain public (μικρού μήκους)
1998 Une année d’histoire, 1942 (μικρού μήκους)

Σχόλια