30 ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με την προβολή της ισπανικής ταινίας «Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός» ολοκληρώθηκαν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο φθινόπωρο 2018 - άνοιξη 2019. 
Οι σινεφίλ της περιοχής αντάμωσαν αρκετές φορές στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης και στο Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης για να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ και ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Σε κάποιες προβολές το παρών έδωσαν και οι δημιουργοί των ταινιών (Δημ. Αθανίτης, Ηλ. Ιωσηφίδης, Στ. Χαραλαμπόπουλος), δίνοντας έτσι έναν ξεχωριστό τόνο και φωτίζοντας περισσότερο πτυχές του έργου τους με την επαφή τους με το κοινό. 
Προβλήθηκαν 30 ταινίες με τη στήριξη Πρεσβειών / Προξενείων στην Αθήνα (Πρεσβεία της Ισπανίας, Πρεσβεία της Γαλλίας, Πρεσβεία της Ιταλίας, Πρεσβεία της Νορβηγίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, Προξενείο του Ισημερινού), Μορφωτικών / Πολιτιστικών Ινστιτούτων (Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε Ινστιτούτο Θερβάντες, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν) και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 
Με την οικονομική συμβολή των σινεφίλ και του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης έγινε εφικτή η ενοικίαση και η προβολή της ταινίας «Το τελευταίο ταγκό» και της ταινίας «Η θεωρία των πάντων» (σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Θένιας»). 
Η συνδιοργάνωση των προβολών με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΕ.Α.Π.» και η ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων στην έκδοση του 5ου ενημερωτικού τεύχους της Λέσχης «…κ.λ.π.» στήριξαν ουσιαστικά το όλο πρόγραμμα, ώστε με ελεύθερη είσοδο και αυτή την περίοδο να ανταποκριθεί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αλλά όχι μόνο αυτοί. 
Συγκρατούνται ιδιαίτερα: 
- οι θεματικές προβολές για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και τη βία, που πραγματοποιήθηκαν σε άριστη συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», την Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης και την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου. Τις ταινίες «Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ» και «Τα σκληρά παιδιά» παρακολούθησαν μαθήτριες και μαθητές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, παρουσία των καθηγητών τους. 
- η εξαιρετική παρουσία του Τμήματος Αργεντίνικου Τάγκο του ΠΕ.Α.Π. πριν την προβολή της ταινίας «Το τελευταίο τάνγκο» 
- η ξεχωριστή βραδιά της προβολής της ταινίας «Τσάϊ και συμπάθεια», που γίναμε όλοι μια μεγάλη, ζεστή και φιλική παρέα 
Παράλληλα με τις προβολές εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη μας με 33 νέα βιβλία σχετικά με τον κινηματογράφο. 
Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, για άλλη μια φορά, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια όσες και όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην ευόδωση, την ανάπτυξη και την εδραίωση των σκοπών της, που χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζουν το τοπικό πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Σχόλια