10-4-2019: «Η γενιά των 1000 ευρώ» (Generazione 1000 Euro)

Την ιταλική κωμωδία του Massimo Venier, παραγωγής 2009, «Η γενιά των 1000 ευρώ» (Generazione 1000 Euro / Generation 1000 Euros) προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός»

O Ματέο είναι 30 χρόνων, με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα μαθηματικά και έχει ακαδημαϊκές επιδιώξεις. Η φιλία και η εκτίμηση ενός παλιού του καθηγητή, του δίνει τη δυνατότητα να παραδίδει σεμινάρια φιλοσοφίας των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο για την ευχαρίστησή του, χωρίς αμοιβή. Βρίσκει προσωρινή απασχόληση στο τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών και παρηγορείται με τη σκέψη «Αν δεν καταφέρω να έχω αυτό που θέλω, θα πειστώ να θέλω αυτό που έχω». Καταφέρνει με δυσκολία να πληρώνει το ενοίκιο του διαμερίσματος που μοιράζεται με τον καλύτερο του φίλο Φραντσέσκο, ο οποίος είναι παθιασμένος με τον κινηματογράφο και τα βιντεοπαιχνίδια καθώς επίσης και με έναν άλλο συνομήλικό τους. 
Ξαφνικά όλα γκρεμίζονται! Δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο στη δουλειά του τρίτου συγκατοίκου, ο οποίος αναγκάζεται να γυρίσει στο πατρικό του. Για να γλιτώσουν τον κίνδυνο έξωσης, έρχεται μια καινούργια συγκάτοικος, η αισιόδοξη Μπεατρίτσε που είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια. Παράλληλα, η σχέση με την κοπέλα του, μια συμβασιούχο γιατρό σε νοσοκομείο, επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, ενώ στην εταιρεία που εργάζεται πνέει ένας αέρας απολύσεων και χρεωκοπίας. Επιπλέον, στη ζωή του Ματέο μπαίνει με θρασύτητα η Αντζέλικα, η οποία εκτός από πολύ όμορφη, τολμηρή και χωρίς προκαταλήψεις, τυγχάνει να είναι και προϊσταμένη του. Η Αντζέλικα, τον κάνει να διακρίνει ένα πιθανό μέλλον διαβίωσης και εργασίας άλλου επιπέδου, όμως τον περιπλέκει συναισθηματικά μια και στη ζωή του θέλει να μπει και η Μπεατρίτσε, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται σε κρίση με το αγόρι της. 
Ο Ματέο, καλείται να κάνει τις επιλογές του και για πρώτη φορά ίσως να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του. 

Σκηνοθεσία: Massimo Venier 
Σενάριο: Massimo Venier, Federica Pontremoli (βασισμένο σε βιβλίο των Antonio Incorvaia και Alessandro Rimassa)
Παίζουν: Alessandro Tiberi, Carolina Crescentini, Valentina Lodovini, Francesco Mandelli, Paolo Villaggio 
Φωτογραφία: Italo Petriccione 
Μουσική: Giuliano Taviani, Carmelo Travia 

Διάρκεια: 101′ 

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια