6-3-2019: Λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία και στον εκφοβισμό

Το Υπουργείο Παιδείας έχει καθιερώσει από το Φεβρουάριο του 2012 την 6η Μαρτίου ως «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Κατά της Βίας στο Σχολείο». Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σχετικά με αυτό το φαινόμενο και να οργανωθούν δράσεις για την αντιμετώπισή του. 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» σχετική θεματική δράση. 
Η δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, στις μαθήτριες και στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης (πρωΐ) και στους γονείς και στο ευρύτερο κοινό (βράδυ) ενώ περιλαμβάνει προβολή ταινιών και συζήτηση με έμπειρους ειδικούς της επιστημονικής ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της συμβουλευτικής της γραμμής 11525. 

Πρωΐ, 9.00 
«Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ» (Keeper'n til Liverpool) (The Liverpool goalie) [2010] 

Ο 13χρονος Τζο, είναι καλός και έξυπνος μαθητής, αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια. Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει. 
Σκηνοθεσία: Arild Andresen 
Σενάριο: Lars Gudmestad 
Παίζουν: Ask von der Hagen, Susanne Boucher, Jostein Brox κ.ά. 
Διακρίσεις: Η ταινία απέσπασε 10 βραβεία σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ 

Διάρκεια: 90΄
Βράδυ, 20.00 
«Τα σκληρά παιδιά» (De tøffeste gutta) (The tough guys) [2013] 
Ο 11χρονος Modulf πιστεύει ότι είναι σούπερ ήρωας. Κάθε μέρα όμως εκφοβίζεται στο σχολείο. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται η Lize, που δεν συμφωνεί με τις θεωρίες του. Φροντίζει και δημιουργεί όλεθρο στις τάξεις - και ξαφνικά είναι αυτή στη μέση της καταιγίδας που πρέπει να σωθεί. Ο Modulf αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Σκηνοθεσία: Christian Lo 
Σενάριο: Nick Hegreberg, Christian Lo 
Παίζουν: Sondre Blakstad Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Martin Røsjorde Linsta κ.ά. 
Διακρίσεις: Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ 

Διάρκεια: 74΄

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια