20-2-2019: «Καμιά συμπάθεια για το διάβολο»

Την ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Καμιά συμπάθεια για το διάβολο», παραγωγής 1997 σε final cut 2017, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.»

Γυρισμένη σε ασπρόμαυρο φιλμ, είναι μια σύγχρονη διασκευή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, τοποθετημένη σε μια δυστοπική Αθήνα του μέλλοντος. 
Μια ακραία ερωτική ιστορία στην σκοτεινή καρδιά της πόλης.

Ένας ταμίας σε σούπερ μάρκετ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας σερβιτόρας που δουλεύει και σαν γυμνό μοντέλο και που μόλις αποφυλακίστηκε. Όταν την χάσει, θα ταξιδέψει μέχρι την κόλαση για να την φέρει πίσω.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης
Παραγωγή: DNA films, ΕΚΚ
Φωτογραφία: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος
Σκηνικά, Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μοντάζ: Δημήτρης Αθανίτης, Στάθης Πλώτας, Σταμάτης Μαγουλάς
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Αθανίτης, Στάθης Πλώτας
Μουσική: Γιώργος Μπιλικάς, Μαρία Μπαλάσκα
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αθανίτης
Παίζουν: Λένα Κιτσοπούλου (Βραβείο Ερμηνείας Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)Κώστας Καζανάς, Γιώργος Κοτανίδης, Ανδρέας Μαριανός, Παναγιώτης Θανασούλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Μελίσσα Στοίλη, Τάσος Μπλάτζιος, Νίκος Χατζής, Απόστολος Παπανδρέου, Βασίλης Γιαβρής, Γιώργος Κυριακίδης, Νίκος Αλατζάς, Δημήτρης Κατσιμάνης, Θοδωρής Τρύφωνας, Γιώργος Καγιαλεδάκης, Ζανό Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μπιλικάς, Ζαχαρένια Αθητάκη, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Αθανίτης

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης και ο πρωταγωνιστής Κώστας Καζανάς θα συνομιλήσουν με το κοινό για την ταινία σε ένα ταξίδι στιγμών από τα γυρίσματα στα πιο απίθανα μέρη της πόλης, για την ίσως πιο ερωτική ελληνική ταινία και όχι μόνο...

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια