Ολοκληρώνονται οι προβολές

Με τις βραβευμένες ταινίες της Κάμερα Ζιζάνιο, που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Παιδιού, ολοκληρώνονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο «φθινόπωρο 2016 - άνοιξη 2017».
Οι σινεφίλ της περιοχής αντάμωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης για να παρακολουθήσουν 16 βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, 1 γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους,  1 ελληνικό ντοκιμαντέρ και 14 ταινίες μεγάλου μήκους.
5 έλληνες δημιουργοί, οι σκηνοθέτες, Λάκης Παπαστάθης, Αλέξης Τσάφας, Βασίλης Ραΐσης, Δημήτρης Αθανίτης και Σταύρος Ψυλλάκης έδωσαν το παρόν στις αντίστοιχες προβολές ταινιών τους δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο, φωτίζοντας πτυχές του έργου τους και συνομιλώντας με το κοινό.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τους ευχαριστεί θερμά για την παρουσία, την προσφορά, τις εικόνες και τα λόγια τους.
Ευχαριστεί επίσης, το Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΠΕ.Α.Π., το Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Σύλλογο Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως», την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Σουηδικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Γρ. Λαμπράκης, το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για την υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία.
Ουσιαστική υπήρξε η συμβολή εντύπων και ηλεκτρονικών μέσω ενημέρωσης στην επικοινωνία των προβολών, όπως και τοπικών επιχειρήσεων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης στην 3η περιοδική έκδοση της Λέσχης «…κλπ», που ενημερώνει και στηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα προβολών.
Θα ήταν, τέλος, παράλειψη να μην αναφερθεί ο σημαντικότατος ρόλος όλων όσων παρακολούθησαν τις προβολές αυτές, που με τα σχόλιά τους, τις παρατηρήσεις τους και την εθελοντική οικονομική τους συμβολή συνέβαλαν δημιουργικά στη συνέχισή τους.

Σχόλια