Άρωμα Κρήτης

Συνεπήρε το κοινό ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης
και οι Κρήτες με τους χορούς τους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την ταινία – ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως», για την προβολή της οποίας συνεργάστηκαν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» και το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Το κοινό και το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη καλωσόρισαν η Πρόεδρος και η Αντπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης κα Έλλη Μήτση και Έφη Κοροσίδου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» κ. Γιώργος Καρχιλάκης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. κ. Χρήστος Φωτίδης.
Μετά την προβολή, που είναι μια παραγωγή του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» και αναφέρεται στον ιδρυτή του οφθαλμίατρο Γιώργη Μαρκάκη, ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ, καθηλώνοντας κυριολεκτικά το κοινό με τον ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο που βλέπει κανείς και στις εικόνες των ταινιών του.
Μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητών χόρεψαν στη συνέχεια λεβέντικα χορούς της Κρήτης δίνοντας τον απαραίτητο τόνο στη βραδιά, η οποία έκλεισε με την προσφορά τσικουδιάς και παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων.

Σχόλια