1-3-2017: «Αδύναμος κρίκος» (Svenskjävel)

Τη σουηδική ταινία του Ronnie Sandahl «Αδύναμος κρίκος» (Svenskjävel / Undredog), παραγωγής 2014, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Αθήνα, του Σουηδικού Ινστιτούτου και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στο Όσλο της Νορβηγίας. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.
Η ταινία απέσπασε στο Chicago Film Festival 2014 το βραβείο καλύτερου νέου σκηνοθέτη και στο  Zurich Film Festival 2014 το βραβείο κριτών καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου.
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ronnie Sandahl
Παίζουν: Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen κ.ά.

Διάρκεια: 97΄

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια