Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (chaniafilmfestival.com), οι εκδόσεις ΠΕΚ – ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, διοργανώνουν στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2016 στις 20:00 , στο poems 'n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, ένα διήμερο αφιέρωμα στο Σταύρο Ψυλλάκη. 
Για το βιβλίο και το Σταύρο Ψυλλάκη μεταξύ άλλων θα μιλήσουν: 
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12: Εύα Στεφανή, Δημήτρης Χαρίτος, Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Απόστολος Ασημάκης, Μιράντα Τερζοπούλου
ΠΕΜΠΤΗ 22/12: Μαρία Κομνηνού, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Βάσω Κυριαζάκου
Και τις 2 ημέρες θα γίνει προβολή αδημοσίευτων αποσπασμάτων από το πρωτότυπο υλικό των ταινιών του Σταύρου Ψυλλάκη.
ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
Το βιβλίο ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη, μια έκδοση 295 σελίδων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (Chania Film festival), πλούσιο σε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, φιλοξενεί 15 κείμενα, ειδικά γραμμένα για το αφιέρωμα, που προσεγγίζουν από διάφορες οπτικές τον σκηνοθέτη και τη διαδρομή του. Επίσης, περιέχει εκτεταμένα αποσπάσματα λόγου από 6 γνωστά ντοκιμαντέρ του Ψυλλάκη, συνεντεύξεις και κριτικές που αφορούν στο έργο του και ολοκληρώνεται με αναλυτικό κατάλογο των ταινιών του.
Τα ειδικά για το αφιέρωμα κείμενα, με τη σειρά που παρουσιάζονται, υπογράφουν οι: Μ. Φραντζεσκάκης – Ρ. Μανθούλης – Γ. Κοκκινάκος – Α. Αρδαβάνης – Β. Λέκκα – Κ.Φ. Ψυλλάκης – Μ. Κρανάκης – Τ. Λαζαράτου – Μ. Μανουσάκης – Δ. Χαρίτος – Γ. Ζουμπουλάκης – Ε. Στεφανή – Μ. Βιρβιδάκης – Ν. Γκροσδάνης – Κ. Μαυρακάκης

Σχόλια