Ο Bobby Roth στη Στέγη

29 & 30 Σεπτεμβρίου | Μικρή Σκηνή | Είσοδος ελεύθερη
O Bobby Roth των “Prison Break”, “Lost”, “Grey's Anatomy”, “Criminal Minds” κ.ά. έρχεται στη Στέγη για να δούμε μέσα από την «κλειδαρότρυπα» τα μυστικά του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός είναι κυρίως γνωστός για τις τηλεοπτικές σειρές, τις τηλεταινίες και τα κινηματογραφικά φιλμ.  Είναι όμως κι ένας καταξιωμένος δάσκαλος που έχει δημιουργήσει πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με τον τίτλο A Director Prepares.
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του και στις 30 Σεπτεμβρίου 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια με τη μορφή ντοκιμαντέρ, όπου η κάμερα εισβάλλει στις πρόβες και τα γυρίσματα των πιο διάσημων αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών.
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου
16:00-21:00
Προβολή ταινιών
Jack the dog (2001) 85΄
Manhood (2003) 82΄
Heartbreakers (1984) 98΄
21:15
Συζήτηση με το κοινό
Συζήτηση του Μπόμπυ Ροθ με το κοινό για το σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο, τις σειρές στο δίκτυο και την τηλεόραση, καθώς και τη θέση του ανεξάρτητου σινεμά σήμερα.
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
17:00-20:30
Προβολή 10 θεματικών εκπαιδευτικών επεισοδίων για όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και workshop.
Μετά από κάθε προβολή επεισοδίου/θεματικής ενότητας. ο Μπόμπυ Ροθ θα δέχεται τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και θα απαντάει για κάθε τομέα (σενάριο, διεύθυνση ηθοποιών, γύρισμα, παραγωγή κ.λπ.).
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και τις δύο ημέρες.

Σχόλια