7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, με τίτλο "Αγάπη και Ερωτισμός στο Βωβό Κινηματογράφο" από την Τετάρτη 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 21:30, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα.
Ο βωβός κινηματογράφος υπήρξε ο πρώτος δάσκαλος και μεγάλη αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη. Ο ίδιος ο μεγάλος σκηνοθέτης επιμελήθηκε τα δύο πρώτα Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα του, και το ΙΜΚ συνεχίζει την παράδοση που εκείνος δημιούργησε, προετοιμάζοντας, σε ετήσια βάση, το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου και προβάλλοντας αριστουργηματικές ταινίες που έβαλαν τις βάσεις της έβδομης τέχνης. Παράλληλα, όπως και εκείνα τα πρώτα χρόνια του σινεμά χωρίς ήχο, νέοι συνθέτες "ντύνουν" τα ασπρόμαυρα πλάνα με πρωτότυπες συνθέσεις οι οποίες, ερμηνεύονται ζωντανά, δίπλα στην μεγάλη οθόνη, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα κάθε ταινίας τονίζοντας καταστάσεις και συναισθήματα
Στο 7ο Φεστιβάλ τις πρωτότυπες μουσικές έχουν συνθέσει οι: Ναταλία Μαυράκη, Αργυρώ Κολιογιώργη, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Λεωνίδας Κανάρης, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Γιάννης Λούκος, Μαρίνα Τζούλη και η DJ Ελένη Μητσιάκη. Ερμηνεύουν οι: Διονύσης Μαλλούχος, Χριστόφορος Μιρόσνικοφ, Στέλλα Τσάνη, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Νάσος Μαρτζούκος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Μάρω Φραγκούλη, Κώστας Καραγεωργόπουλος, Φίλανδρος Κάρρας, Μάνος Κιτσικόπουλος, Στάθης Κιοσόγλου, Αλέξανδρος Μακρής, Γιώργος Αρνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Σδούκος, Μαρία Κατσούρα, Ράνια Μιχαλοπούλου, Στέφανος Θεοδωράκης, Γιάννης Λούκος, Λευκή Κόλοβού, Ελευθερία Τόγια, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Νικολάκης, Μιχάλης Γιαβρής. 

Ο Αλέξανδρος Μούζας υπογραμμίζει για το 7ο Φεστιβάλ βωβού Κινηματογράφου: Ο ερωτισμός του βωβού κινηματογράφου είναι υποσυνείδητος, υπαινικτικός, μεταμφιεσμένος, και υποστηρίζεται από την ακαταμάχητη γοητεία μοιραίων γυναικών ή τη σαγηνευτική ματιά των ανδρικών προτύπων. Είναι ένας συνεχής αγώνας μεταξύ επιτρεπτού και απαγορευμένου, λογοκρισίας και κοινωνικής αποδοχής. 
Το γυμνό, απαγορευμένο μήλο της εποχής, κάνει την εμφάνισή του ελάχιστα έως καθόλου. Ένα θερμό φιλί, μια πολλά υποσχόμενη ματιά, ή ένα λίκνισμα του κορμιού, είναι αρκετά να πυροδοτήσουν ανεπανόρθωτα την ηδονοβλεπτική φαντασία του θεατή. Όντας αυτό συνήθης πρακτική στις ταινίες μυθοπλασίας, δεν ισχύει το ίδιο σε ταινίες με ντοκιμαντερίστικη ματιά, όπως στο Moana και Tabu, όπου το γυμνό δίνεται απλόχερα με το πρόσχημα του εξωτικού και αξιοπερίεργου. Το φετινό φεστιβάλ προσπαθεί να χαρτογραφήσει το ερωτικό στοιχείο όπως αποτυπώθηκε σε σπουδαίες ταινίες, μεγάλων δημιουργών, σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, από την κωμωδία και το δράμα μέχρι την αστυνομική περιπέτεια και το εξωτικό παραμύθι. Με συνοδοιπόρο τις νέες μουσικές δημιουργίες που θα συνυπάρξουν ζωντανά με τις ταινίες, δίνουμε ένα ακόμα ερέθισμα στο θεατή να βιώσει την αύρα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, 2016 - Το Πρόγραμμα
- Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Ναταλία Μαυράκη
Νάσος Μαρτζούκος - βιολί, Γιώργος Θεοδωρόπουλος - όμποε, Μάρω Φραγκούλη - πιάνο
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Original Score: Peer Raben
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Αργυρώ Κολιογιώργη
Κώστας Καραγεωργόπουλος - βιολί, Φίλανδρος Κάρρας- κλαρινέτο, Μάνος Κιτσικόπουλος - πιάνο
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στις 21:30
2015 Restoration, Original Soundtrack 1980, Monica Flaherty
Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Παναγιώτης Θεοδοσίου
Στάθης Κιοσόγλου - κλαρινέτο, Αλέξανδρος Μακρής - πιάνο,Γιώργος Αρνής - κοντραμπάσο, Βασίλης Παναγιωτόπουλος - drums
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 21:30
DJ set: Ελένη Μητσιάκη
Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Λεωνίδας Κανάρης
Μαρία Κατσούρα - σοπράνο 
Στέλλα Τσάνη- βιολί, Ηλίας Σδούκος - βιόλα, Χριστόφορος Μιρόσνικοφ - τσέλο, Διονύσης Μαλλούχος - πιάνο
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Σπύρος Δεληγιαννόπουλος
Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, πιάνο
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Λούκος
Γιώργος Αρνής - κοντραμπάσο, Στέφανος Θεοδωράκης - κρουστά, Λευκή Κολοβού - τσέλο, Γιάννης Λούκος - πλήκτρα/ηλεκτρονικά, Ελευθερία Τόγια - βιόλα
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 21:30
Πρωτότυπη Μουσική: Μαρίνα Τζούλη
Μιχάλης Παπαγεωργίου - πιάνο, Παναγιώτης Νικολάκης - βιολί, Μιχάλης Γιαβρής - τσέλο, Ράνια Μιχαλοπούλου - σοπράνο

Πληροφορίες:
Τετάρτη 22 Ιουνίου έως Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 21:30
7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, 2016
LOVE & EROTISM
Αγάπη και Ερωτισμός στο Βωβό Κινηματογράφο
Με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξανδρος Μούζας
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Σε συνεργασία με το STUDIO - Παράλληλο Κύκλωμα και τον Χρήστο Παπαδημητρίου
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη 
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ.: 210 34.18 579, Δευ-Παρ. 11:00-14:00

Σχόλια