Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο 39ο Φεστιβάλ Παιδιού Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης προβάλλοντας μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες της 15ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio (Δεκέμβριος 2015).
Οι ταινίες, που θα προβληθούν την Κυριακή 29 Μαΐου 2015 το βράδυ στο Άλσος Βαρβαρέσου, είναι:
1. Το μεγάλο πείραμα, 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης - 3ο βραβείο κατηγορίας Α (έως 12 ετών)
2. Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου - 2ο βραβείο κατηγορίας Α (έως 12 ετών)
3. Μαθήματα ανακύκλωσης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου - Βραβείο animation κατηγορίας A (έως 12 ετών)
4. Αντίστροφη μέτρηση, 5ο Γυμνάσιο Χανίων - 1ο βραβείο κατηγορίας Β (13 - 16 ετών)
5. Άσπρος και μαύρος πίνακας, Αριστείδης Πεσμαζόγλου - Βραβείο animation κατηγορίας Β (13 - 16 ετών)
Η Camera Zizanio, είναι ένα φεστιβάλ ταινιών που έχουν κάνει παιδιά και νέοι έως 20 ετών. Αυτή τη στιγμή είναι η σημαντικότερη συνάντηση νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας στην Ευρώπη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων κάθε χρόνο από τα πέρατα του κόσμου. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες στους νέους να προβάλλουν το έργο τους, ενθαρρύνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από διαφορετικές χώρες 
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, στο οποίο διαγωνίζονται ταινίες επαγγελματιών που η θεματική τους είναι ο κόσμος των παιδιών και των νέων. 
Η Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το ελληνικό (διαγωνιστικό) και το διεθνές (πληροφοριακό).
Οι ταινίες των δυο διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων: Α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών, Β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών, Γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.
Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δυο τελευταίων χρόνων και η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.
Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).
H επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2016 στον Πύργο Ηλείας.

Σχόλια