Τιμή στις γυναίκες με την προβολή ταινίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» τίμησαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προβάλλοντας δωρεάν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης τη δραματική ταινία του Mohamed Diab «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678»
Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης κα Έλλη Μήτση που αναφέρθηκε τόσο στην ταινία όσο στο ρόλο της γυναίκας σήμερα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Βίκυ Μάλαμα, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κεντρική θεματική της ταινίας, τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών ως φαινόμενο και στο εν ισχύι σχετικό ελληνικό νομικό πλαίσιο.
Η θεματική της ταινίας είναι τόσο σοβαρή ως ζήτημα, που ξεπερνά κατά πολύ την ίδια την ταινία, η οποία έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα. Η ρεαλιστική καταγραφή του προβλήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών από τον σκηνοθέτη Mohamed Diab ενώνει τρεις γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις της σύγχρονης Αιγύπτου. Έτσι αναδεικνύεται ένα υφιστάμενο εκεί ζήτημα. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται ο δύσκολος αγώνας των τριών γυναικών να υπερβούν την ανδροκρατούμενη κοινωνία και νοοτροπία. 

Σχόλια