«Ζωδιακός κύκλος» - Διάλεξη του ισπανού αρχιτέκτονα Juan Navarro Baldeweg

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου (ώρα 7:00 μ.μ.) Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. 
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ. 
Στα ισπανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά 

Είναι ένας από τους πιο φημισμένους ισπανούς αρχιτέκτονες και εικαστικούς δημιουργούς της εποχής μας και έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει μία και μοναδική διάλεξη στο πλαίσιο του Μegaron Plus. Πρόκειται για τον Juan Navarro Baldeweg [Χουάν Ναβάρρο Μπάλντεβεγκ], που θα παρουσιάσει τη διάλεξη «Ζωδιακός κύκλος». 

Στη διάλεξή του, ο Juan Navarro Baldeweg… 
… θα εξηγήσει τους συσχετισμούς μεταξύ των δημιουργιών του, αντιμετωπίζοντάς τις σαν μέρος ενός ζωδιακού κύκλου ή ενός δακτυλίου αστερισμών. Όπως γράφει στο σημείωμά του για τη διάλεξη ο Χουάν Ναβάρρο Μπάλντεβεγκ: «Αν δούμε τα έργα υπό την κατάλληλη προοπτική, κατανοούμε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, το οποίο είναι η ουσία και ο σκοπός της δουλειάς μου: να καταστήσω το σύμπαν ορατό […] και να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με το κοινό. […] Οι πίνακες, τα projects, τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις διαπνέονται από έναν κοινό στόχο, συσχετίζονται μεταξύ τους, και ο στόχος αυτός μεταβιβάζεται από το ένα έργο στο άλλο». 
Κατά τη μακρόχρονη και ιδιαίτερα επιτυχημένη σταδιοδρομία του… 
… ο ισπανός πολυσχιδής καλλιτέχνης έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις στην πατρίδα του και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Βασιλικής Σχολής Καλών Τεχνών «Σαν Φερνάντο» της Μαδρίτης και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, καθώς και καθηγητής στην Ανωτέρα Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης (ETSAM), ενώ έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Γέηλ, Πρίνστον κ.ά. Ο Χουάν Ναβάρρο Μπάλντεβεγκ έχει κερδίσει αξιόλογους διαγωνισμούς αρχιτεκτονικού σχεδίου στην Iσπανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Χιλή και σε άλλες χώρες, ενώ ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει εκθέσει έργα του στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr). 
Για περισσότερες πληροφορίες: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα: 2109213123 εσωτ. 29, www.facebook.com/embespate Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 2107282333, www.megaron.gr, www.facebook.com/megaron.gr

Σχόλια