Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης συμμετέχει στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης με τις βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio.
Οι ταινίες, που θα προβληθούν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο Άλσος Βαρβαρέσου, είναι:
1. Τρίλεπτη εισαγωγή για Camera Zizanio και Φεστιβάλ Ολυμπίας.
2. Γιατί, Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού - 1ο βραβείο κατηγορίας έως 12 ετών
3. Η άλλη όψη, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών - 2ο βραβείο κατηγορίας έως 12 ετών
4. Όμορφη μέρα, 13ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου - 2ο βραβείο κατηγορίας 13 - 16 ετών
5. Φοίνιξ, 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας - 1ο βραβείο κατηγορίας 13 - 16 ετών


Η Camera Zizanio, είναι ένα φεστιβάλ ταινιών που έχουν κάνει παιδιά και νέοι έως 20 ετών. Αυτή τη στιγμή είναι η σημαντικότερη συνάντηση νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας στην Ευρώπη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων κάθε χρόνο από τα πέρατα του κόσμου. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες στους νέους να προβάλλουν το έργο τους, ενθαρρύνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από διαφορετικές χώρες 
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, στο οποίο διαγωνίζονται ταινίες επαγγελματιών που η θεματική τους είναι ο κόσμος των παιδιών και των νέων. 
Η Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το Ελληνικό (διαγωνιστικό) και το Διεθνές (πληροφοριακό).
Οι ταινίες των δυο διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων: Α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών, Β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών, Γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.
Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δυο τελευταίων χρόνων και η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.
Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).
H επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Πύργο Ηλείας από 28 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2013.
Περισσότερες πληροφορίες για την Camera Zizanio:  http://camerazizanio.net.

Σχόλια