Μαρτυρικές καταθέσεις στον κινηματογραφικό φακό

Συγκλονιστικές και άγνωστες μαρτυρίες για τη διαχρονική τραγωδία της Κύπρου, που προκαλούν απορίες και αφήνουν πλήθος ερωτηματικών, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει απόψε το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης στο εξαιρετικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας ντοκιμαντέρ - βραβευμένο στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας - «Παγωμένος Χρόνος» του Ηλία Ιωσηφίδη
Για άλλη μια φορά η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με τις φετινές επιλογές της φωτίζει άγνωστες πτυχές της πολυτάραχων περιόδων της ιστορίας μας. 
Πριν την προβολή η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης υπό τη διεύθυνση της Ελευθερίας Βούλγαρη και με την Δήμητρα Μπράτση να συνοδεύει στο πιάνο ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ηλίας Ιωσηφίδης, που ζει στην Πεύκη, μετά το τέλος της προβολής με σεμνό και μεστό λόγο αναφέρθηκε στο δημιούργημά του και συνομίλησε με το κοινό απαντώντας στις ερωτήσεις του. 
Ο αντιδήμαρχος και ηθοποιός Χρ. Φωτίδης, αφού συνεχάρη τον σκηνοθέτη και την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης για το έργο τους, πρότεινε δημόσια τη βράβευση του σκηνοθέτη από το Δήμο. 
Ήταν μια βραδιά έντονου προβληματισμού και συναισθηματικής φόρτισης για τη μαρτυρική μεγαλόνησο.

Σχόλια