Οργή που προκαλεί καταστροφή

Ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, την ταινία «Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού» (Aguirre, der Zorn Gottes), που κατέταξε τον Werner Herzog στους σημαντικούς σκηνοθέτες του νέου γερμανικού κινηματογράφου πρόβαλε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Τη βραδιά που συνδιοργανώθηκε με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» άνοιξε ο ταλαντούχος μουσικός Μανώλης Πασχαλίδης, που ερμήνευσε ελληνικά έντεχνα τραγούδια, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Παπανικολάου.
Η ταινία που γυρίστηκε το 1972 κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καρδιά του Αμαζονίου, παραμένει πάντα επίκαιρη. Καταδεικνύει την έντονη επιθυμία του ανθρώπου για πλούτο και εξουσία, που μπορεί να τον οδηγήσει στην παραφροσύνη με ολέθρια αποτελέσματα.
Τα κοστούμια εποχής, η μουσική, το φυσικό τοπίο και η εξαιρετική ερμηνεία του Klaus Kinski συναποτελούν τα στοιχεία της ταινίας που την κάνουν ξεχωριστή.

Σχόλια