18-3-2015: «Ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα» (Una casa con vista al mar)

Την ταινία «Ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα» (Una casa con vista al mar), μια παραγωγή Βενεζουέλας, Καναδά και Ισπανίας του 2001, θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25) σε συνεργασία με  την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Η ιστορία εξελίσσεται στους πρόποδες των Άνδεων το 1948. Ο Τομάς Αλόνσο, ένας στωικός αγρότης, χάνει τη γυναίκα του. Ψάχνοντας τρόπο να απαλύνει τον πόνο του γιου του, Σαντιάγο, του δίνει το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει από τη μητέρα του: μια φωτογραφία τραβηγμένη με φόντο κάποια μακρινή θάλασσα. Η αγωνία του Σαντιάγο για τη θάλασσα και οι ονειρικές ιστορίες του Αλόνσο βρίσκουν καταφύγιο στο μοναχικό τους σπίτι, μακριά από τη σκληρότητα των γειτόνων, μέχρι που μια απελπισμένη πράξη βίας θα απομακρύνει τον έναν απ’ τον άλλο. Θα χρειαστεί η γενναία διαμεσολάβηση ενός ξένου για να τους ενώσει και να βάλει ξανά σε τροχιά τα όνειρά τους.
Σκηνοθεσία: Alberto Arvelo Mendoza
Σενάριο: Alberto Arvelo Mendoza, Freddy Sosa
Παίζουν: Imanol Arias, Gabriel Arcand, Leandro Arvelo, Alejo Felipe κ.ά.

Η ταινία έχει κερδίσει συνολικά 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων:
Βραβείο FIPRESCI – Ειδική μνεία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αβάνα 2002
Βραβείο OCIC, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cartagena 2002
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinemanila 2002
Βραβείο Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου 2002
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου LaCinemaFe 2003
Από το 2001 έχει συμμετάσχει σε 57 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το 2003 ήταν μια απ τις πιο εμπορικές ταινίες στην Ευρώπη, γεμίζοντας ασφυκτικά τις αίθουσες σε κάθε μία από τις προβολές της


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια