1-4-2015: «Παγωμένος Χρόνος»

Τo ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη «Παγωμένος Χρόνος», παραγωγής 2011, θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Το ντοκιμαντέρ, που απέσπασε το 1ο Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, αναφέρεται σ' αυτό που ο λαός ονομάζει η «προδοσία της Κύπρου».
Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωσηφίδης
Σενάριο: Ηλίας Ιωσηφίδης
Φωτογραφία: Ανδρέας Ζαχαράτος
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης
Μουσική: Στρατής Σοφιανός
Παραγωγή: Ζώπυρος

Το Κυπριακό αποτελεί μία από τις σκοτεινότερες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Είναι δύσκολο να αποτιμηθούν τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους ενέχονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, αφού πολλά σημεία αυτής της υπόθεσης τα καλύπτει ένα πέπλο ένοχης σιωπής.
Μετά τη λήξη του πολέμου στην Κύπρο, το 1974, οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης απαξίωσαν τους Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς που έλαβαν μέρος στον πόλεμο και στάθηκαν εχθρικά απέναντι τους. Την ίδια συμπεριφορά αντιμετώπισαν και οι συγγενείς των αγνοουμένων που δεν έπαψαν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απαιτούν εξηγήσεις από την ελληνική πολιτεία για την τύχη τους.
Θύματα του πολέμου στην Κύπρο, τελικά, δεν ήταν μόνο οι νεκροί στο πεδίο της μάχης αλλά και όσοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Για όλους αυτούς ο χρόνος σταμάτησε στις 20 Ιουλίου του 1974.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ, στην οποία θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης του Ηλίας Ιωσηφίδης, θα εμφανισθεί η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1987, ενώ κατά την περίοδο όπου την διεύθυνση  της είχε αναλάβει ο μαέστρος Διονύσης Αποστολάτος η χορωδία έφτασε να αριθμεί τα 60 μέλη.
Από την αρχή της ίδρυσής της έχει αναπτύξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ σε δήμους της Αττικής, αλλά και σε χορωδιακά φεστιβάλ επαρχιακών πόλεων της Ελλάδας, στο εξωτερικού, σε τιμητικές βραδιές διακεκριμένων ποιητών και συνθετών, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Σήμερα η χορωδία είναι ένα τριανταμελές ερασιτεχνικό τμήμα, ενώ πρόσφατα τη διεύθυνσή της ανέλαβε η Ελευθερία Βούλγαρη.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης θα ερμηνεύσει: 
1. Μες την κλειστή μοναξιά μου, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη [σόλο: Καίτη Στελλάκη, φυσρμόνικα: Δημήτρης Βασιλειάδης] 
2. Όταν μιαν άνοιξη, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη 
3. Μιλώ, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη [σόλο: ΜανώληςΤσουκαλάς] 
4. Και περνούσανε τα τραμ, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη [σόλο: Γιώργος Σιτώτης] 
5. Δρόμοι παλιοί, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη [σόλο: Γιώργος Παπάς] 
Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Δήμητρα Μπράτση.

Είσοδος ελεύθερη. 

Σχόλια