15-2-2015: «Η ιστορία μίας κατσίκας με τυρί» (Kozí příběh se sýrem / Goat story with cheese)


Την τσεχική ταινία κινουμένων σχεδίων «Η ιστορία μίας κατσίκας με τυρί» (Kozí příběh se sýrem / Goat Story with Cheese) του Jan Tománek θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».


Πρόκειται για τη συνέχεια της πιο επιτυχημένης τσέχικης ταινίας κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2012 ενός νέου (γεννήθηκε το 1978) τσέχου κινηματογραφιστή του Γιάν Τομάνεκ.Η νεαρή Ζουζάνκα, ο Χόνζικ και ο Γκόουτ ψάχνουν τους γονείς των δυο πρώτων, που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από το Διάβολο. Παρότι θέλει να τους τιμωρήσει για το πεντανόστιμο κατσικίσιο τυρί που φτιάχνουν, η τριάδα θα τους βρει στο Κάστρο να φτιάχνουν τυρί για τον Κόμπιλ, το σύμβουλο του Βασιλιά. Μετά από μια περιπέτεια γεμάτη κινδύνους και πολύ τυρί, ο Κόμπιλ θα καταλήξει στην κόλαση, ενώ η οικογένεια θα ενωθεί ξανά.Σκηνοθεσία: Jan Tománek

Σενάριο: Jan Tománek, Jiří Růžička

Φωνές Ηθοποιών: Jiří Lábus, Karel Heřmánek, Michal Dlouhý, Miroslav Táborský, Michal Vladyka, Martin Dejdar, Matěj Hádek, Mahulena Bočanová

Διάρκεια: 83΄

Της προβολής θα προηγηθεί η Παιδική Χορωδία του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ιδρύθηκε το 2004.
Σήμερα αποτελείται από παιδιά 4-12 ετών και αριθμεί περίπου 20 μέλη.
Πρόκειται για ένα τμήμα που συνεχώς αναπτύσσεται, μια και οι εγγραφές στο τμήμα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 Στόχος της χορωδίας είναι να προσεγγίσει τα παιδιά και να τα εισάγει με ευχάριστο τρόπο στο χώρο της μουσικής έκφρασης, μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο, μουσικά και παιδαγωγικά.
Τη διδασκαλία και διεύθυνση του τμήματος από τον Οκτώβριο του 2014 έχει αναλάβει η Ελευθερία Βούλγαρη.
Πρόγραμμα Παιδικής Χορωδίας
1. Γιορτή φεγγαριού - Παύλου Παπαδόπουλου
2. Γλυκιά ζωή - Alan Menk (από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Αλαντίν»)
3. Σβήσε την οθόνη - Σταύρου Παπασταύρου
4. Ο θαλασσοπόρος - Νότη Μαυρουδή
5. Το δέντρο - Γιώργου Χατζηπιερή
6. Τα παπιά και τα τυριά - Ρώσικο παραδοσιακό σε διασκευή Όλγας Αλεξοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια