14-1-2015: «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» (Revolution will not be televised / Chávez: Inside the Coup - La revolución no será transmitida), ανοίγει στο 2015 τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.»

Ο Ούγκο Τσάβες, που εκλέχτηκε πρόεδρος της Βενεζουέλα το 1998, ήταν ένας απρόβλεπτος λαϊκός ήρωας, ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης, πολυαγαπημένος από την εργατική τάξη της χώρας του, αλλά κι ένας σκληρός αντίπαλος των ισχυρών του πλανήτη, που θα ήθελαν να τον δουν καθαιρεμένο.
Δύο ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές ήταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο στις 11 Απριλίου 2002, τη στιγμή που εκδηλώθηκε πραξικόπημα και με τη βία, ο Τσάβες απομακρύνθηκε από το γραφείο του. 
48 ώρες αργότερα, ήταν επίσης παρόντες, όταν ο Τσάβες επέστρεφε ξανά στην εξουσία εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων. 
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει, αυτό που έχει θεωρηθεί ως το πιο βραχύβιο πραξικόπημα στην ιστορία. 
Είναι ένα μοναδικό έργο για την πολιτική ισχύ κι ένα εξαιρετικό πορτρέτο του ανθρώπου, που η εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρει ότι έκανε τη Βενεζουέλα «το μεγαλύτερο πονοκέφαλο από τη Λατινική Αμερική μετά την Κούβα». 


Σκηνοθεσία:  Kim Bartley, Donnacha O' Briain
Εμφανίζονται: Hugo Chávez, Pedro Carmona, Jesse Ed Helms κ.ά.


Απέσπασε τα βραβεία: Prix Italia και SIGNIS Καλύτερου Τηλεοπτικού Ντοκιμαντέρ 2003, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Σιάτλ 2003, Silver Hugo Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Σικάγο 2003, IDA Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2003, Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Leeds 2003. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια