7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας artfools

To  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools  συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για 7η χρονιά με παράλληλες εκδηλώσεις, διακεκριμένους προσκεκλημένους από τον χώρο του κινηματογράφου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το Φεστιβάλ Θα διεξαχθεί στη Λάρισα από 27 Φεβρουαρίου με 8 Μαρτίου 2015 και διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Artfools με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Με έμφαση στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Αφιερώματα σε κινηματογραφικά ρεύματα, σε πρόσωπα του Κινηματογράφου από τον Ελληνικό και Διεθνή κινηματογραφικό χώρο, με συναυλίες - αφιερώματα στη μουσική του κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και master class, το Φεστιβάλ κορυφώνεται με το διαγωνιστικό που διεξάγεται τις τέσσερις τελευταίες ημέρες και προβάλλονται σ΄αυτό ταινίες μικρού μήκους από Ελλάδα και Εξωτερικό.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε αίθουσες της πόλης της Λάρισας, ενώ το διαγωνιστικό μέρος, στον Κινηματογράφο Victoria cinemas στο κέντρο της πόλης με τις πλέον σύγχρονες και ποιοτικές προϋποθέσεις προβολής.
Στο Φεστιβάλ γίνονται δεκτές ταινίες Μυθοπλασίας μικρού μήκους διάρκειας μέχρι και 25 λεπτών. Οι όροι  και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site του Φεστιβάλ  www.artfoolsvideofestival.gr, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής την 20η Δεκέμβρη 2014. Παράλληλα με το Διεθνές, διεξάγεται και το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ, με ταινίες από σχολεία ή μαθητές μεμονωμένα, διάρκειας μέχρι 15 λεπτά και αποστολή  στο: artfools.mathitiko@gmail.com. (Πληροφορίες στο www.artfoolsvideofestival.gr και στο e-mail: info@artfools.gr). Επίσης, η συμμετοχή εθελοντών είναι σημαντική επιδίωξη για τους διοργανωτές και απ΄ότι φαίνεται με μεγάλη επιτυχία αφού το Φεστιβάλ έχει μεγάλη διείσδυση  κυρίως στους νέους  σινεφίλ και όχι μόνο.
Οι διοργανωτές και οι εθελοντές του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ / artfools, θα δημιουργήσουν και ένα πακέτο περιήγησης και γνωριμίας με τα αξιοθέατα της Λάρισας,  πόλης στο κέντρο της Ελλάδας, με άμεση και άνετη πρόσβαση σε μια ευρεία περιοχή αξιοθέατων και μνημείων  του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σχόλια