5-11-2014: «Σινεμά ο Παράδεισος» (Cinema Paradiso)

Με τη βραβευμένη με Όσκαρ ιταλική ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» (Cinema Paradiso) του Giuseppe Tornatore, παραγωγής 1988, ξεκινά η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) τις προβολές της σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Η Αλεξία Τσάτσου, σολίστ πιάνου του Εθνικού Ωδείου, πριν την προβολή θα μας ταξιδέψει, κι εμείς μαζί της, στον κόσμο της μουσικής:
1. The fairy wedding walts, J.W. Turner 
2. Fur Elise, L. Beethoven 
3. Le premiere Valse, Aug. Durand 
4. H πρώτη μας νύχτα, M. Πλέσσα, από την ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο»
5. Άσπρη μέρα και για μας, Στ. Ξαρχάκου 
6. Άπονη ζωή Στ. Ξαρχάκου, από την ταινία «Τα Κόκιννα Φανάρια»
7. Τα δάκρυά μου είναι καυτά Στ. Ξαρχάκου,από την ταινία «Το ταξίδι»
8. Τα παιδιά του Πειραιά Μ. Χατζιδάκι, από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή»Ένας διάσημος σκηνοθέτης θυμάται τα παιδικά του χρόνια και το Cinema Paradiso, όπου ο Αλφρέντο, υπεύθυνος για την προβολή των ταινιών, στο σινεμά της γειτονιάς, τον έκανε να αγαπήσει τον κινηματογράφο! 
Ο σκηνοθέτης - πρωταγωνιστής επιστρέφει στο σπίτι του, σε ένα χωριό της Σικελίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και θυμάται την πρώτη του αγάπη, την Ελένα, η οποία εξαφανίστηκε ξαφνικά από τη ζωή του, πριν ακόμη φύγει για τη Ρώμη… Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore 
Παίζουν: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili κ.ά. 
Διάρκεια: 155΄ 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια