30-4-2014: «Γάμος στο περιθώριο»

Την ελληνική ταινία «Γάμος στο περιθώριο» του Βασίλη Κεσίσογλου, παραγωγής 1989, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» 

Η ταινία τιμήθηκε το 1989 στο 30ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα βραβεία Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου στην Αλέκα Παΐζη και την Όλγα Τουρνάκη αντίστοιχα, με ειδικό βραβείο στον Σταύρο Ξενίδη για την ερμηνεία του σ’ αυτήν και για το σύνολο της προσφοράς του. Επίσης το 1990 στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του Υπ.Πο. τιμήθηκε με τα βραβεία Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου στην Αλέκα Παΐζη και την Όλγα Τουρνάκη αντίστοιχα και με διάκριση ποιότητας. 

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεσίσογλου 
Φωτογραφία: Σταύρος Χασάπης Μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος 
Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Ξενίδης, Αλέκα Παΐζη 
Συμπρωταγωνιστούν: Όλγα Τουρνάκη, Βαγγέλης Καζάν, Γιώτα Φέστα, Ντίνος Αυγουστίδης, Τάσος Παλαντζίδης, Νίκος Γαροφάλλου, Ελένη Μαυρομάτη, Ζανώ Ντάνιας, Έλενα Ακρίτα και ο Δημήτρης Πουλικάκος
Μουσική: Π. Καλατζόπουλος 
Παραγωγή μουσικής: Ευανθία Ρεμπούτσικα 
Παραγωγή: Πυξίδα Φιλμς © 1989 - Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου ΚινηματογράφουΈνας 80χρονος χήρος, ο κυρ-Ηλίας, πηγαίνει στο χωριό του (το Περιθώριο, όπου επί εικοσιτέσσερα συναπτά έτη είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας) για να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές. Εκεί συναντάει τον παιδικό του έρωτα (τη Φωτεινή, χήρα κι αυτή). Ο νεανικός αρραβώνας τους είχε διαλυθεί από κάποια παρεξήγηση, αλλά τώρα ο έρωτάς τους αναθερμαίνεται και σκέπτονται το γάμο, παρά την αντίθετη γνώμη της θυγατέρας τής Φωτεινής. Όταν κάποια μέρα ο τρελός του χωριού διαλαλεί ένα ραντεβού τους, το ηλικιωμένο ζευγάρι πανικόβλητο παίρνει το λεωφορείο και καταφεύγει στη Δράμα. 

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεσίσογλου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια