9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας

Το 9ο SFF-rated ATHENS, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του με τους Έλληνες λάτρεις του είδους (και όχι μόνο), είναι και πάλι εδώ για να δώσει στις νύχτες σας άλλη… διάσταση!
Η 9η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου (7 ημέρες) στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης, στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106 (Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Οι προβολές φέτος πραγματοποιούνται με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης, προκειμένου να ικανοποιήσουν και τα πιο «απαιτητικά» μάτια!
Με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές 8€ και 5€ φοιτητικό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών, η 9η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, μυημένο ή λιγότερο μυημένο, μια προσιτή όσο και μοναδική κινηματογραφική εμπειρία!
Ηighlights της φετινής διοργάνωσης:
• Έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς, με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους
• Αφιέρωμα στα games και στο ζην ψηφιακά
• Ευρωπαϊκές πρεμιέρες και avant-premières
• Λανσάρισμα του νέου διπλού συλλεκτικού dvd, με ταινίες μικρού μήκους από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013. 
Από φέτος το SFF-rated ATHENS φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα για όλες τις ελληνικές παραγωγές τους είδους, δίνοντας βήμα στους Έλληνες δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έλθουν σε επαφή με το κοινό: Τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, δεκαπέντε μικρού μήκους.
Ειδικά για τους φανατικούς λάτρεις των games, την Δευτέρα 24 Μαρτίου ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους, ντοκυμαντέρ, αλλά και «προφητικές» θρυλικές ταινίες, όπως το “eXistenZ” του David Cronenberg. 
Και για εκείνους που πιστεύουν ότι μία προβολή δεν είναι αρκετή, το νέο διπλό συλλεκτικό dvd με επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ, αυτή τη φορά από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013 είναι γεγονός! 
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες στα ελληνικά. 
Και όπως πάντα το SFF-rated ATHENS θα κερνάει το κοινό του σφηνάκια αψέντι, το ποτό της φαντασίας.

Σχόλια