11-12-2013: Αφιέρωμα στον «καλό μας άνθρωπο» Θανάση Βέγγο

Ο Θανάσης Βέγγος, για περισσότερα από πενήντα χρόνια αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του τόπου μας. Οι ταινίες και οι ατάκες του, έμειναν στην ιστορία μεγαλώνοντας περισσότερες από 3 γενιές Ελλήνων. Είναι ίσως ο μοναδικός μας ηθοποιός που δεν εφθάρη στην πορεία του χρόνου, γεγονός που οφείλεται στην πολύ σεμνή στάση που κράτησε στη ζωή του και την παντελή απουσία από τα ΜΜΕ. 
Στον «καλό μας άνθρωπο» Θανάση Βέγγο αφιερώνει το βράδυ της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης. Σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» θα προβάλει στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) την ταινία - ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σολδάτου «Ένας άνθρωπος παντός καιρού».
Για τον αξέχαστο ηθοποιό θα μιλήσει ο Γιάννης Σολδάτος ενώ θα παρευρεθεί η σύζυγός του εν ζωή Ασημίνα Βέγγου.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος 
Φωτογραφία: Γιάννης Σολδάτος, Μιχάλης Γαλανάκης 
Μοντάζ / Ήχος: Μιχάλης Γαλανάκης 
Παραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ Α.Ε., Γιάννης Σολδάτος 
Συμπαραγωγή: New Star Art Cinema 
Ο Γιάννης Σολδάτος - συγγραφέας και εκδότης - ασχολήθηκε με το φαινόμενο Βέγγος και παρουσίασε την εξαιρετική βιογραφία με τίτλο «Ένας άνθρωπος παντός καιρού» (Εκδόσεις Αιγόκερως), την οποία μετέφερε στον κινηματογράφο με αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αξίζει να δούμε όλοι. 
Προσεγγίζεται ο άνθρωπος και ο καλλιτέχνης, μέσα από αποσπάσματα ταινιών, μαρτυρίες συνεργατών και συγγενών του και αναλύσεις της «συμβολικής» του στη μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα. 
Η ταινία απέσπασε το 2004 στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας το 2ο Κρατικό Βραβείο ταινίας Τεκμηρίωσης και το Βραβείο Κοινού στο 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια