60 γυναικείες φωνές...

Matriarchy
ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

Μια ταινία του Νίκου Κορνήλιου

ΘΗΛΥΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΦΥΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΧΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕΞΙΣΜΟΣ
matriarchy at indiegogo
Σε μια κοινωνία δομημένη εδώ και αιώνες πάνω στον αντρικό λόγο, πώς γίνεται να αρθρώσουν το δικό τους λόγο, να βρουν τη δική τους φωνή οι γυναίκες σήμερα; Οι ηρωίδες της νέα ταινίας του Ν. Κορνήλιου, εκκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες συγκεντρώνονται σε ένα χώρο όπου την ημέρα συζητούν, αναλύουν, συμφωνούν και συγκρούονται πάνω σε όλα όσα τις αφορούν: κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σώμα, σχέσεις, τέχνες, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες. Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο πείραμα; Από μια ιδιότυπη συνέλευση χωρίς μανιφέστα και προκαθορισμένους στόχους, που το μόνο που τη διαπνέει είναι η επιθυμία για επικοινωνία, έκφραση κι ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό; Μακριά από αγκυλωμένες πεποιθήσεις κι εύκολα συμπεράσματα, οι γυναίκες της ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ έρχονται να μιλήσουν για όλα όσα τις προβληματίζουν σήμερα, μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών αντιλήψεων και οπτικών, βασιζόμενες στην εμπειρία και τα βιώματά τους.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
75 συντελεστές, ηθοποιοί και τεχνικοί, εργαζόμαστε πυρετωδώς κι εθελοντικά, χωρίς καμία χρηματική αμοιβή, αλλά με εκπληκτικό ενθουσιασμό και πίστη στην αξία αυτού του κινηματογραφικού πειράματος.
Θέλουμε όλες αυτές οι γυναίκες να ακουστούν. Να αισθανθούμε μαζί τους το επιτακτικό πια αίτημα για ένα άλλο κόσμο - έναν κόσμο φιλόξενο για γυναίκες και άντρες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, έναν κόσμο πιο θηλυκό.
Σε αυτή την απογυμνωμένη από μάσκες συνάντηση, οι ηρωίδες έρχονται να μιλήσουν για όλα όσα τις απασχολούν και κάποιες φορές τις διχάζουν: Εργασία - Σώμα - Σεξουαλικότητα - Εικόνα - Σχέσεις - Οικογένεια - Ηλικία - Βία - Τέχνη - Δημόσιος χώρος - Ιδιωτικός χώρος - Ιστορία και κόσμος - Φεμινισμός Έμφυλη γλώσσα - Πορνεία - Ψυχικές Νόσοι - Θρησκείες - Φύση
Τις ηρωίδες της ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ θα έρθουν να συναντήσουν γυναίκες της ποίησης και της τέχνης με ιδιαίτερο προσωπικό λόγο, όπως η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η Όλγα Τουρνάκη, η Τζίνα Πολίτη και άλλες.
Δείτε το video trailer της Μητριαρχίας εδώ: Indiegogo trailer

Σχόλια