8-4-2013: «Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου» (Siete mesas de billar francés)


Την ισπανική ταινία «Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου» (Siete mesas de billar francés) παραγωγής 2007, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στις 8 το βράδυ.

Σκηνοθεσία: Gracia Querejeta

Η Άνχελα (Μαριμπέλ Βερντού), όταν ο πατέρας της Λέο αρρωσταίνει ξαφνικά, αποφασίζει να ταξιδέψει στην πόλη με τον γιο της Γίγιε (Βίκτορ Βαλδίβια). Εκεί γνωρίζει την Τσάρο (Μπλάνκα Προτίγιο), ερωμένη του Λέο, και αναλαμβάνει μαζί της να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών με επτά τραπέζια μπιλιάρδου.
 
Η ταινία, που βραβεύτηκε με το Αργυρό Κοχύλι του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2007 καλύτερης ηθοποιού για την Μπλάνκα Πορτίγιο και με τα βραβεία Γκόγια 2008 καλύτερου γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου για την Μαριμπέλ Βερντού και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Αμπάρο Μπαρό, προβάλλεται στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25) με την πολύτιμη αρωγή της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Πε.Α.Π.».

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια