19-11-2012: «Μαύρο Ψωμί» (Pa Negre)Με τη βραβευμένη ταινία του Agustí Villaronga «Μαύρο Ψωμί» (Pa Negre), η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  συνεχίζει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 8 το βράδυ το μικρό αφιέρωμά της  στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
Μετά τον ισπανικό εμφύλιο ο Αντρέου, ένα μικρό παιδί από την Καταλονία, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός άνδρα και του γιου του. Οι Αρχές θεωρούν αυτουργό τον πατέρα του μικρού και ο Αντρέου, για να τον βοηθήσει, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Σε αυτή την αναζήτηση,  η παιδική του συνείδηση έρχεται αντιμέτωπη με έναν κόσμο ενήλικο  γεμάτο ψέματα.
Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα και σε άλλα έργα του συγγραφέα Έμιλι Τεϊσιδόρ, βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλύτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.
H ταινία προβάλλεται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης και Ρ. Φεραίου) με την πολύτιμη αρωγή της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Πε.Α.Π.».
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια