29-4-2012: «Ο Μιράντα επιστρέφει» (Miranda Regresa)

H Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με την αρωγή της Πρεσβείας της Mπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα προβάλλει την Κυριακή 29-4-2012 στις 7 μ.μ. την ταινία του Luis Alberto Lamata «Ο Μιράντα επιστρέφει» (Miranda Regresa). 
Ο Φρανσίσκο ντε Μιράντα υπήρξε σπάνια προσωπικότητα, ένας επαναστάτης, ένας ανθρωπιστής και ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος πολίτης της αμερικάνικης ηπείρου που επισκέφτηκε την Ελλάδα. 
Ο Μιράντα γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας. Πέρασε όλη του τη ζωή στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών και μάλιστα αυτό το έκανε με ένα μοναδικό τρόπο. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος σε όλον τον πλανήτη που πήρε ενεργά μέρος στις μεγαλύτερες επαναστάσεις, στα τρία μεγαλύτερα κινήματα ανεξαρτησίας της εποχής του. Συμμετείχε στη Γαλλική επανάσταση, πήρε μέρος στις μάχες της, φτάνοντας μέχρι το βαθμό του υποστράτηγου. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του ήρωα της επανάστασης και το όνομά του είναι χαραγμένο για πάντα στην αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. Συμμετείχε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βρετανική αυτοκρατορία. Συμμετείχε επίσης στον πρώτο πόλεμο για την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής από την Ισπανική αυτοκρατορία και είναι αυτός που ανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας. 
H προβολή θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25) και συνδιοργανώνεται με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός.

Σχόλια