4 Μαρτίου 2012: «Η γλώσσα της πεταλούδας» (La lengua de las mariposas)

Την ισπανική ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα (José Luis Cuerda) «Η γλώσσα της πεταλούδας» (La lengua de las mariposas) προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης (Χρυσ. Σμύρνης και Ρ. Φεραίου).
Ο Μόντσο, ένα αγόρι οκτώ ετών, θα πάει πρώτη μέρα σχολείο. Είναι φοβισμένος. Έχει ακούσει  ότι οι δάσκαλοι χτυπούν τα παιδιά. Ο Δον Γρεγόριο δεν τα χτυπάει, θα πάει ο ίδιος να τον παίρνει από το σπίτι του. Ο Δον Γρεγόριο μαθαίνει στους μαθητές του ουσιώδη πράγματα, όπως ότι η πατάτα έχει έρθει από την Αμερική, ότι η γλώσσα της πεταλούδας έχει σχήμα ελικοειδές… Την άνοιξη ο Δον Γρεγόριο πάει βόλτα με την τάξη του στους αγρούς. Στις 18  Ιουλίου όμως, οι αξίες και οι αρχές που τους είχε διδάσκει τελειώνουν και  χάνονται.
Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας, η ταινία ήταν υποψήφια για 13 βραβεία Γκόγια, από τα οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης διασκευής σεναρίου.
«Η γλώσσα της πεταλούδας» έχει ήδη προβληθεί, κατόπιν αιτήματός τους,  στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου Γυμνασίου Πεύκης και του 2ου Λυκείου Πεύκης.
Η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης συνδιοργανώνεται με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός και την πολύτιμη αρωγή της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.

Σχόλια