Πόλη Κρυμμένη

Η πόλη κρυμμένη είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, όπου ο λαβύρινθος των εικόνων διαχέεται στον λαβύρινθο του πραγματικού χώρου ανασκευάζοντας την αίσθηση της πόλης, την αίσθηση της Αθήνας. 
Στον εγκαταλειμμένο τρίτο όροφο ενός παλιού αρχοντικού στο κέντρο της πόλης, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει μια άγνωστη Αθήνα  σε μια βίντεο-εγκατάσταση με υλικό από έξι μεγάλου μήκους ταινίες του, όπου η πόλη έχει μια ιδιαίτερη θέση. 
Από τις ασπρόμαυρες πρώτες ταινίες (Αντίο Βερολίνο, Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο), ως το σκληρό μπλε της τελευταίας (Τρεις Μέρες Ευτυχίας),  εικόνες απροσδόκητες έρχονται να επανασυνθέσουν μια πόλη άγνωστη, απόκοσμη.
Χώροι που αναπνέουν υπόκωφα, κινηματογραφημένοι σαν πρόσωπα. Χώροι που δεν υπάρχουν πια, χώροι που έχουν μεταμορφωθεί, χώροι που δεν μπορείς να αποκρυπτο-γραφήσεις. Μια πόλη κρυμμένη
Από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου λοιπόν, ο Δημήτρης Αθανίτης θα μας περιμένει στο CAMP (Contemporary Art Meeting Point) όπου, παράλληλα με την έκθεση Lost in Athens, θα να μας περιηγήσει σε μία ανακατασκευή-αποκάλυψη της εικόνας της πόλης, σε μια πόλη κρυμμένη. 
Χώρος: CAMP (Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά)
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 20:00
Διάρκεια: 13, 27, 28/1 & 13/2/2012, 18:00-21:00

Σχόλια