«Ζητείται Ψεύτης»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 στις 8:00 μμ βραδιά αφιερωμένη στον Δημήτρη Ψαθά, με την προβολή της σύγχρονης κινηματογραφικής μεταφοράς της θρυλικής  κωμωδίας «Ζητείται Ψεύτης», που κατέκτησε την πρωτιά σε θέαση απ' όλες τις ελληνικές παραγωγές του 2010.

Πριν την προβολή της ταινίας θα απονεμηθούν τα Βραβεία Δημήτρη Ψαθά, στους συντελεστές της: τους πρωταγωνιστές Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Ζέτα Μακρυπούλια, τον συνθέτη της μουσικής των τίτλων Νίκο Βουρλιώτη (ΝΙVO) για το τραγούδι του «Το ψέμα πληρώνει» και τον παραγωγό Μάνο Κρεζία (Odeon).
Η βραδιά θα κλείσει με έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της ταινίας καθώς και από τη ζωή του  Δημήτρη Ψαθά με τους πρωταγωνιστές των έργων του στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης.
Το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», που πραγματεύεται τη σχέση ψέματος και πολιτικής, ζωντανεύει στη σύγχρονη Αθήνα 50 χρόνια μετά  τη συγγραφή του και ύστερα από την επιτυχημένη του πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου μεταφράστηκε και παίχτηκε με τεράστια επιτυχία σε Αμερική, Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αυστραλία. Το θέμα του: Η ιστορία του πολιτικάντη Θεόφιλου Φερέκη που αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και προσλαμβάνει ως ιδιαίτερο τον Θόδωρο Πάρλα ή Ψευτοθόδωρο για να αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους του τους οποίους γέμιζε με υποσχέσεις προεκλογικά.
Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης κ΄ Ρ. Φεραίου).
Συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. "Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός" του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια